Sjøørretfiske – Snart Høst

Etter flere mnd uten sjøørretfiske, og etter og ha tilbakelagt en alt for kort sommerferie, er det alltid en god følelse og sette kursen ned mot saltvann. Ikke for og bade, men tvert imot ikledd vadere. Fluestanga i hånda og en liten boks på innerlomma full av godbiter. Det er så fantastisk deilig med sjøørretfisket. Det er gratis, det er lett tilgjengelig og lite press på områdene. Og lite kan slå den følelsen sjøørretfisket gir deg, særlig om høsten. Høstfiske etter sjøørret er for meg årets høydepunkt. Lukten av våt jord, dødt løv. De første husene fyrer opp i peisen, og det krydrer det hele med en magisk lukt. Fargespillet. Solen står opp seinere, men desto vakrere gjør den det. Dugg på gresset. Småfull høstveps som vaser rundt uten mål og mening i det de går inn i livets siste fase.
Det går bare en vei nå, og det er bare å glede seg til at den flotteste årstiden kommer på besøk. Og aller best oppleves den der ute, i skjærgården, med fiskestang i hånda. Skitt fiske! Jeg håper vi sees. Først der ute, og så her inne etter en deilig dag der ute. Skitt fiske!