Uskedalsprinsen – Sunray Reborn Lakseflue / Salmon fly


En ny og oppdatert fluebindevideo på flua jeg alltid fisker med på vestlandet og i klare elver. Den forrige videoen hadde svært dårlig kameraplassering, beklager det.

1.gang jeg fisket Uskedalselva forelsket jeg meg brått i elva og omgivelsene. Det er en helt unik følelse og komme inn i dalen og se de nakne fjellveggene som reiser seg opp mot himmelen. Mens i bånn ligger den idylliske uskedalselva, som er en elv med mye fin små og mellomlaks. Her er også jordbruksområder med sau, hest og kuer i skjønn forening med både nakne og skogkledde fjellsider. Flua jeg hadde med meg til uskedalen hadde jeg for anledning vestlandsturen akkurat funnet på. Ingen navn på flua, så når jeg fikk oppleve hvor godt den fisket i uskedalen, var det naturlig og kalle den opp derifra. «Uskedalsprinsen» kom det plutselig ut av skallen. Han jeg fisket med den gangen hintet frempå, at han mente en flue med dette navnet fantes. Så isteden gav jeg den navnet Sunray – Reborn, da den minte om en sunray når den blir våt. Materialene er dog veldig moderne, og i vannet ekspanderer volumet i flua, og den blir nok ikke så mye som en sunray. Fargene i denne flua er også Uv lignende, med grønt imellom, så sort. Så jeg innser at flua nok er rimelig langt vekk fra en sunray, den er heller ikke så lang som en original sunray. Derfor er det mer naturlig å kalle den noe annet. Så jeg går tilbake til det originale navnet Uskedalsprinsen. I verste fall blir det værende en annen flue som også har dette navnet. Men jeg har ikke kunnet finne noen som helst publikasjon fra eieren eller noen som kjente til han. (Om det stemmer) Noen med god fluebindeerfaring må gjerne gi referanse om den finnes. Da får hode heller legges i bløt igjen. Det viktige er uansett ikke navnet, men det faktum at flua fisker svært godt. Det beste med flua er materialet og livet den får i vannet, samt lysgjennomtrengeligheten. Prøv den i ei klar elv, og du vil absolutt fange fisk med den. Fluas største minus er at den lett henger seg opp i treblen. Derfor har jeg naturlig nok begynt og tilpasse den litt kortere, slik at halen kun stikker 1cm-1,5 utforbi treblen. Gjør også flua våt før du kaster den ut, og legg halen mellom 2 av de 3 treblene. Håper denne videoen er bedre enn den forrige. Mvh David!

 

Materials:
Pro flexitube medium clear 0.21g from Pro sportfisher
Hanked lite-brite Pearl Blue from spiritriver
Hanked lite-brite pearl green from spiritriver
Craft fur black from The fly co.

Yellow version, add:
Hanked lite-brite electric banana from spiritriver