Laksefiske i Tovdalselva, Ep.1 – Teinefoss

Tovdalselva!

En elv jeg for endel år tilbake forelsket meg så brått i! Hvorfor? Først og fremst er elva en av få gjenværende uregulerte elver i mitt nærområde. Elva er så lang, vill og vakker, områder av elva er uten bebyggelse. Pakket inn i norsk granskog og stor grov stein gir elva meg en sånn «ur» følelse, en reise flere hundre år tilbake i tid. Jeg liker best de øvre deler av elva som er over Boenfossen, og det er også disse områdene jeg vil ta for meg i denne serien om Tovdalselva. Tanken er ikke å lage en dokumentar hvor all faktainformasjon skal med, men å vise frem elva når jeg reiser rundt i de forskjellige sonene. Dere får være med når jeg reiser til deler av elva hvor jeg aldri har vært og prøver lese kulper, fosser å stryk. Og kansje blir det noen lakser også. Først ut nå kommer Teinefossen, som er en flott foss som møter deg langs veien på ferden oppover elva. Teinefossen var også mitt første møte med elva for mange år siden, da jeg gikk en skogstur der med en venn som studerte i området. Sånn sett syns jeg også det passer at Teinefossen blir den første episoden. Jeg har i mange år bodd så nærme denne viltre elva, uten å vite om laksefisket der. Og det er for meg ganske utrolig, at jeg her på sørlandet, har hatt et så flott uregulert vassdrag som Tovdalselva rett i nærheten. Jeg filmer alt dette alene. For å få til dette brukes mye forskjellige kameraer av både god og dårlig kvalitet. Noen som tåler vann men filmer dårligere, andre som er lyssterke men er lite glad i regn, etc. Dere skjønner tegninga. Dere får derfor unnskylde at kvaliteten på filmen deretter kan variere endel. Mvh David, fiskefilm.