Laksefiske / Salmonfishing i Frafjord, Rogaland


Hei! Jeg hadde bestemt meg for å prøve noen elver i Rogaland i år. Har tenkt på det flere år egentlig, men i år ble tanker til handling. Både Årdal og Frafjord så ut til å være elver som kunne by på fin natur, noe som er det viktigste for meg når jeg skal legge opp en «lengre» laksefiske tur. Etter å ha startet sesongen sammen med Stian i Årdalselva tidlig på sesongen, og etter å ha landet årets første laks hjemme i Tovdalselva (se egen film) var turen kommet til Frafjord. Vel fremme kunne jeg konstatere at elva levde opp til de forventninger jeg hadde, etter å ha sett på bilder fra elva. Frafjordelva er en perle av en elv, men noe «bonanza» fiske opplevde jeg ikke. Det var mange fiskere, men få fisk på land de dagene jeg var der. Derimot ble jeg helt satt ut av alle de fantastiske naturopplevelsene. Fjellene, den glassklare elva, fossefall, tåken som hang dypt ned langs fjellsidene, dyrelivet etc. Ikke minst var kjøreturen over utrolig fin. De siste milene over setesdalen satte seg i minnet som en av, om ikke den flotteste sjarmøretappen inn mot en Lakseelv. Så til filmen da: Jeg hadde iløpet av dagene der mest regnbyger og overskyet vær, så jeg prøvde holde filmen nede på et litt melankolskt og majestetiskt nivå, med innslag av små-munter stemning når fisken beit, akkurat slik det var. Jeg kunne sikkert giret opp stemningen litt for dere som ser på med mer energisk musikk, men nå var ikke planen med denne filmen og gjøre Frafjord i regn å tåke til noe annet en det det var. Frafjord i regn å tåke var litt melankolskt, og majestetiskt. Bildene derfra utøver ikke rettferdighet mot plassen, det var noe helt annet å være der, en å sitte å se på video av det samme jeg opplevde. Derfor syns jeg det er på sin plass med litt musikk som kan forsterke bildene, og dertil kansje gi dere et bedre bilde av hva jeg opplevde ved å være der. Melankolskt og majestetisk til tross, på slutten av filmen har jeg lagt inn litt bonusklipp fra vår (takk for turen Kim & Øyvind) første tur til Frafjord, en tur uten fisk, men plenty med godt vær å godstemning fra elva. Kanskje dere avslutter med et smil om munnen allikevel 😉 Håper dere liker innholdet og kan drømme dere litt bort, selv har jeg forsvunnet bort i de gode minnene derfra flere ganger allerede. David