Aprilfiske etter Sjøørret

Hei alle sammen! Siden sist film vi la ut gikk vi umiddelbart over i April, og dagene har blitt brukt flittig til sjøørretfiske. Allerede de første dagene av april så jeg vakefisk som fulgte tidevannet ut og inn av fjorden. Så skjønte at det skikkelig i gang. Den 5.April kom det noe hvite greier som prøvde å ødelegge stemninga, men den måtte fort bort igjen, heldigvis! April startet egentlig veldig bra, selv om ikke vi var helt oppe i den perfekte vanntemperaturen. Så det ble mye fisk, mye småfisk riktignok. Men de store så vi, og kjente vi. Kansje ikke de helt store, men mer enn nok! Så ble det en periode med mye varmere vær, og da løsnet det for alvor med både byttedyr og fisk. Fisken fant vi i marbakker rundt skjær og lignende, og nesten alltid når det var god fart i vannet. Jeg liker det, når man kan time fisket til tidevannsstømmene, da blir det nesten alltid action i stanga. Også endte siste sjøørretfisketuren min for denne våren på en strand, FULL av Tobis! Så det var jo ikke slik at jeg tenkte at det var det beste valget og legge bort sjøørretstanga akkurat nå, men noen ganger må man prioritere. Familie! (Og litt annet fiske også da, bare bittelitt, hehe). Også er det som jeg og Stian diskuterte, litt deilig med en avholdende Mai, før laksefiske kicker inn. Det er litt av kosen og holde seg litt på pinebenken før man får lov å svinge stanga i lakseelva. Nå er vi straks ferdig med April, og det livner til rundt oss. I skrivende stund pakker jeg sammen tørrflueriggen min og setter kurs mot den lokale fotballbanen for å trene litt med sønnen min. Har lyst til å få til noen få tørrflueturer etter ørret nå i Mai, før Laksen hugger til 1.juni! 🙂 Skitt fiske til alle sjøørretfiskere, gjeddefiskere, ørretfiskere, laksefiskere og alle andre. Det er noen fine måneder foran oss nå! Tusen takk for at dere følger med, spesielt dere trofaste som abonnerer, liker og tar dere bryet med å legge igjen en hilsen. Det betyr mye mer enn dere tror! Mvh Stian & David