Stian Clemensen

Stian Størksen Clemensen.  Alder 37. Bor: Kragerø

Min far er yrkesfisker og tidligere reder for noen av de største ringnot fartøyene i Norge.

båt

Siljo – Norges største ringnotsnurper på den tiden – Bygd i 1979 av Jostein Størksen (min far)

Han har alltid vært borte på havet,og eneste mulighet jeg har hatt til og treffe han har vært og bli med på havet i alle ferier. Det startet vel rundt barneskole alder, da jeg ble tatt med på de store havgående fartøyene, men da var allerede fiske interessen godt innarbeidet. Jeg har alltid fisket mye.

Min mor jobbet på Kragerø sykehus og jeg føyk bryggelangs med snører fra før jeg kunne svømme. Fisket alle typer fisk som fantes langs bryggene, berg gylte,bernebb,bånnulke, og det hente jo at det beit på en fin torsk og. Vokste opp i blokkene på Kalstad i Kragerø, og min lidenskap for fiske smittet fort over på andre barn. Vi var fort en gjeng på 8-10 stykker som vimset bryggelangs med alle slags snører og kroker.

Uten navn-2

Ute med min mor og fisker på Stangnes i Kragerø

Ungdoms skole tiden kom, og jeg fikk inn interessen for laksefiske via brutter som fisket mye laks i Kragerøvassdraget. Der møtte jeg på mange kompiser som jeg har god kontakt med den dag idag. David og jeg fisket mye i elva. Jeg bodde i byen, han bodde 5 min unna elva. Men det var jaggu jeg som måtte sykle opp og vekke han hver morgen vi hadde avtalt og treffes i elva. Og bakkene opp til Kolonien, der han bodde, de var nådeløse. Litt som Mount Everest..

st2

Kammerfosslaks

Jeg tør påstå at jeg fisket hver eneste dag fra 4-5 klasse på barneskolen og ut ungdoms skole tiden. Lærere kjøpte fisk av meg og pengene ble selvsagt investert i mer utstyr. Fikk og mitt første fluebindesett i denne tiden. Noe jeg fikk av noen venner av min bror. Denget litt med flue i denne perioden, men David var mest aktiv. Synes det var mest gøy og binde fluer til andre. Det var mye rart som kom ut av stikka, men torsk, det fanget dem alltid. (Det kommer fortsatt mye rart ut av stikka 🙂

Etter ungdoms skolen gikk jeg 1 år på Søve Vgs ,grunnkurs naturbruk. Før jeg andre året gikk fiske&fangst ved Herøy Videregående skole i Fosnavåg. Reiste ut på båt som fisker når jeg var 17,en 70 fot ringnoter som het Haakon Adelsten.
Uten navn-1

skatt

Etter dette har jeg jobbet mange år på Autoline,Ringnot,Trål og Garnbåter før jeg gikk videre i 2009 til slepebåter og så videre til Offshore.

Fiske har jeg alltid drevet med,og laksen har blitt noe som opptar mer og mer tid om sommeren. Helt fra jeg traff David første gang når jeg var rundt 13 år, har laksebasillen blitt verre og verre for hvert år som går. I det sesongen er over, begynner jeg og tenke på neste. David og jeg har alltid hatt en intern konkurranse. Første mann i elva, første kastet, også videre. Tipper mange kjenner seg igjen. Vi hadde og en tur til Surna for mange år siden.

Det ble ingen laks der oppe, men en flott tur. Fikk overtalt David til og bli med ned til fatter i Ålesund så han kunne ta oss med ut i sjarken. Det ble noen vanvittig opplevelser med stor sei pumpet fra +100 meters dyp på ambasadør stengene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sjarken til far.

Sommerstid har det alltid vært laks, og etter at David viste meg Skottfoss i Skiens elva, har vi fisket utallige timer sammen der oppe.

Glemmer aldre en gang vi var der, og det sto folk der og fisket. Fått noe spurte vi?

Nei,vi pakker sammen nå sa dem..Det tok vel 10 min etter de reiste før vi hadde første laksen på land. Kvelden kom og det ble mørkt. Vi tok 3 lakser på rappen med blind fiske i en høle vi kjente godt. Totalt endte vi på 4 laks fordelt på 2 hver. Det var vanvittig gøy 🙂
20120810_223848

Sjøørret fiske med flue startet jeg med rundt 2014, etter at jeg ble kjent med Ole som var ny innflyttet fisker i Kragerø. Da jeg tok min første sjøørret på flua etter mange måneder med prøving,var jeg bitt av galskapen.
DSCN2473

Og siden har det fortsatt..Har brukt enormt med penger de siste årene på utstyrt relatert til dette. Og mer skal det bli 🙂 Ingen følelse er bedre en og lure en vanskelig vakende sjøørret på en hjemmelaget kreasjon rykende fersk rett ifra stikka!
FILE0009.00_05_26_02.Still007

Per dags dato har jeg som så mange andre havnet i tidsklemma med barn,jobb,fritid. Hvordan og når få skviset inn en fisketur. Men det er alltid tid. Alltid.

20120212_121843

Stanga ligger alltid klar i bilen,og det er fluefiske etter sjøørret som drar mest utenom lakse sesong..

Så det var litt om meg..

Stay tuned så kommer det mer fra oss utover!

Mvh

Stian