Filmutstyr

Kameraer pr 2020:
-Sony A7S m/24-240mm sony objektiv
-Nikon P900
-GoPro Hero7

Sony A7S er vårt kamera for de mørke dagene. Det er lyssterkt og fungerer ypperlig til nattfilming der de andre kameraene ikke klarer dette. Bruker også dette kameraet mer og mer til innklipp ellers i filmene, med objektivet på 24-240mm har vi en god allrounder til litt av hvert.

Sony A7S (fullformat) med 24-240mm objektiv:

Med en ekstrem rekkevidde er Nikon P900 kameraet vi drar frem for å fange fugl og dyr som vi treffer på utenfor umiddelbar nærhet. Det har ikke spesielt godt bilde, og har lite muligheter ellers, men det tas ibruk når vi trenger kraftig Zoom.
Nikon P900 superzoom

GoPro.
Vi bruker mest actionkameraer i produksjonen, naturlig nok pga pris og brukervennlighet, samt vannbestandighet. Vi opererer begge to også mye på egenhånd, å skal både fiske og filme helt alene. Det blir da vanskelig å tidkrevende og rigge opp mer avansert utstyr.
Goproene gjør det mulig med mer kreativ bruk. Vinkler, plassering og bevegelse. Det er spennende, og utfordrende! Istedenfor og se begrensninger prøver vi og se mulighetene. Ved og filme i 4K får man også muligheter til og gi bildet endel bevegelse i redigeringen, så lenge man leverer 1080 til youtube. Dette gir ofte en fin effekt.
Gopro Hero7 x 2


Annet tillegsutstyr:

-Kamera stokken
-Gimbal
-Wirecam
-Timelapse enhet
-UV Filter

Kamerastokken:
Gopro kameraene brukes ofte sammen med en kamerastokk som vi har med oss på tur, denne fungerer også som vadestokk, og har mulighet for montering av lys.
Etter etterspørsel har jeg laget en film om hvordan jeg lager og bruker kamerastokken som jeg bruker. Se under.

Youtube video av Kamerastokken

Gimbal:
Gimbalen vi bruker er en liten men allikevel veldig kraftig gimbal. Den bærer og balanserer lett vekten av A7S med 240mm linsen dratt helt ut.
Zihyun Weebill S heter den, og kommer veldig hendig når vi er 2 på tur for å filme hverandre, eller når man ønsker litt bevegelse i naturbildene. 

Wirecam:
WiralCam Lite er en enhet som lar deg feste kameraet til en enhet som kan kjøre på en snor/wire du henger opp. En utrolig fiffig sak som gir helt utrolige filmshot. Denne drar vi ikke med oss over alt, men har vi en film pågang, å vi mangler det lille ekstra, kan vi ofte reise tilbake for og mounte denne å få de spesielle glidende klippene. Veldig kjekk for oss som fisker mye alene, og du ikke har en kameramann som kan følge deg med en gimbal. Eller der droner ikke kommer til. Se noen av videoene under, så får du en bedre forståelse av hvordan dette kan brukes.

 

 
Timelapse enhet:Lydopptak:
Lydopptak gjøres med 2 stk røde smartlav+ i hver vår iphone som vi har på innerlommen.
Vindhette har vi laget av kunstpels brukt i fluebinding.

Mikrofon på jakken